Čišćenje pod naponom

Novitet na hrvatskom tržištu u obliku čišćenja granulama ugljičnog oksida pod naponom. Prvi u hrvatskoj osmislili smo metodu ili postupak koji učinkovito čisti pod naponom ulje, naslage prljavštine i ostala zagađenja.

Čišćenje pod naponom se odnosi  na niskonaponska i srednjenaponska postrojenja  trafostanica, elektro postrojenja, elektro ormari, strojevi, razni uređaji, izolatori. Kod prijenosnih mreža rastavljači, tramvaji, vlakovi i ostala postrojenja.  Prednost te metode je da se ne iskapča  električna energija  i nema gubitaka u prijenosu električne energije, iskapčanja strojeva , iskapčanja niskonaponske i srednjenaponske mreže kod čišćenja.  Taj sustav predstavlja  velike uštede  u proizvodnji ( čiščenje strojeva u radu ) ujedno nudimo i termografsko snimanje strojeva.

Čišćenjem i snimanjem se određuje vremenski remont  postrojenja i rade se velike uštede u održavanju samog postrojenja. Imamo i mogučnost čišćenja  sa izuzetno malim granulama ugljičnog dioksida prvenstveno u trgovačkim lancima za čišćenje pod naponom  kondenzatora, isparivača, motora na hladnjacima , ventilatorima.

Moramo naglasiti da je postupak ili metoda  čišćenja pod naponom  suhim ledom  za niskonaponska  i srednjenaponska  postrojenja  intelektualno vlasništvo zaštičeno pod br. P20150817A. Svako bespravno korištenje postupka  ili metode podlježe pod zakonske mjere za intelektualnim vlasništvom.

Posjedujemo normu za rad uređaja pod naponom  HRN EN 31235 2008 i izvješće o ispitivanju za rad uređaja  ispitano u skladu IEC 60832-1:2010, VDE 0681/1. Posjedujemo i certifikat za obučenost ljudi  za rad na čišćenju pod naponom. Uređaj je osposobljen za siguran rad pod naponom do 36 KV.

Posebno bi naglasili čišćenje elektromotora pod naponom u klima komorama. Do sada su se elektromotori  pokrivali sa izolacijskim materijalom, jer su se klima komore čistile mini woshom. Tako se elektromotori  nisu nikad čistili a sastavni djelovi  su klima komore za protok zraka. Ovom metodom čišćenja garantira se apsolutna čistoča Klima komora, a to je najvažniji dio u sustavu ventilacije za dobavu svježeg zraka.

  

Čišćenje izolatora

Prije

Čišćenje izolatora prije

Poslije

Čišćenje izolatora poslije

Čišćenje izolatora od posolice

Prije

Čišćenje izolatora od posolice prije

Poslije

Čišćenje izolatora od posolice poslije