Čišćenje pod naponom

Novitet na hrvatskom tržištu u obliku čišćenja granulama ugljičnog oksida pod naponom. Prvi u hrvatskoj osmislili smo metodu ili postupak koji učinkovito čisti pod naponom ulje, naslage prljavštine i ostala zagađenja.

Čišćenje pod naponom se odnosi na niskonaponska i srednjenaponska postrojenja trafostanica, elektro postrojenja, elektro ormari, strojevi, razni uređaji, izolatori. Kod prijenosnih mreža rastavljači, tramvaji, vlakovi i ostala postrojenja. Prednost te metode je da se ne iskapča električna energija i nema gubitaka u prijenosu električne energije, iskapčanja strojeva , iskapčanja niskonaponske i srednjenaponske mreže kod čišćenja. Taj sustav predstavlja velike uštede u proizvodnji ( čiščenje strojeva u radu ) ujedno nudimo i termografsko snimanje strojeva.

Čišćenjem i snimanjem se određuje vremenski remont postrojenja i rade se velike uštede u održavanju samog postrojenja. Imamo i mogučnost čišćenja sa izuzetno malim granulama ugljičnog dioksida prvenstveno u trgovačkim lancima za čišćenje pod naponom kondenzatora, isparivača, motora na hladnjacima , ventilatorima.

Moramo naglasiti da je postupak ili metoda čišćenja pod naponom suhim ledom za niskonaponska i srednjenaponska postrojenja intelektualno vlasništvo zaštičeno pod br. PK20150817. Zaštičena je i motka za sigurno čišćenje postrojenja pod naponom pod br. PK20161457 te njezin dizajn pod Euro design br. 005263779-0001. Svako bespravno korištenje postupka ili metode podlježe pod zakonske mjere za intelektualnim vlasništvom.

Posjedujemo normu za rad uređaja pod naponom HRN EN 61235:2008 i izvješće o ispitivanju za rad uređaja ispitano u skladu IEC 60832-1:2010, VDE 0681/1. Posjedujemo i certifikat za obučenost ljudi za rad na čišćenju pod naponom. Uređaj je osposobljen za siguran rad pod naponom do 36 KV.

Posebno bi naglasili čišćenje elektromotora pod naponom u klima komorama. Do sada su se elektromotori pokrivali sa izolacijskim materijalom, jer su se klima komore čistile miniwashom. Tako se elektromotori nisu nikad čistili a sastavni djelovi su klima komore za protok zraka. Ovom metodom čišćenja garantira se apsolutna čistoča Klima komora, a to je najvažniji dio u sustavu ventilacije za dobavu svježeg zraka.

 

Čišćenje izolatora

Prije

Čišćenje izolatora prije

Poslije

Čišćenje izolatora poslije

Čišćenje izolatora od posolice

Prije

Čišćenje izolatora od posolice prije

Poslije

Čišćenje izolatora od posolice poslije