Čišćenje kuhinjske ventilacije i klimatizacijskih sustava

Novi način pristupanju čišćenju kuhinjskih ventilacija. Dugogodišnjim iskustvom utvrdili smo da se premalo pažnje posvečivalo čišćenju kuhinjskih kanala koji se protežu u vertikali. Obično se kuhinjski kanali rastavljaju i masnoča ispire. Uočili smo da se vertikale, pogotovo ako su kanali u spuštenom stropu  ili nedostupni  za rastavljanje vrlo slabo čiste. Obično se koriste dimnjačarske četke, roboti ali nije davalo zadovoljavajuće rezultate. Došli smo do spoznaje da je najbolja aparatura za čišćenje vertikalnih i horizontalnih kanala od Finskog proizvođaća LIFA AIR. Pošto posjedujemo  svu opremu u kompletu garantiramo maximalnu učinkovitost.

Kanale kuhinjske odsisne ventilacije čistimo tretirajući ih pjenom za odmašćivanje i višestrukim četkanjem. Tretiranje specijalnim pjenama pokazuje se kao najučinkovitiji način za čišćenje vertikalnih odsisnih kanala. Kupnjom kompleta nabavili smo i spec. kameru za snimanje kuhinjskih vertikala, tako da korisnik naših usluga dobiva i snimku poslje čišćenja.

Čiščenje klimatizacije vršimo pomoću metode za čišćenje pod naponom (elektromotore u klima komorama i pripadajući elektro ormar), poslje čišćenje vršimo termografsko snimanje i dajemo izvješće o stanju. 

Kanale čistimo sa specijalnim četkama od proizvođača LIFA AIR , kao i sa spec. usisavačem za skupljanje prašine. Obavezno uzimamo uzorak zraka prije i poslje čišćenja, sa uređajem MAS 100-EC. Uređaj očita količinu pljesni i aerobne mezofilne bakterije. Našim dugogodišnjim iskustvom za očitane vrijednosti dajemo mišljenje o kvaliteti zraka u prostoru i preporuku o daljnjim vremenskim razmacima  za ponovo čišćenje.

Dezinfekciju vršimo pomoću specijalne naprave smještene na vrhu cijevi za koje su pričvršćene četke. Dezinfekcijsko sredstva su: Asepsol EK.

Sredstva za odmaščivanje koja koristimo:

 1. BIS DIMAL TOP
 2. BIS K 8015
 3. BIS L 4080

Uređaji i oprema za čišćenje kuhinjske ventilacije i klimatizacije

 1. Naprava za čišćenje kanala – LIFA  SPECIAL CLEANER 20PE

Električna naprava za čišćenje, rotirajući unutarnji kabl, regulator brzine. Čišćenje kanala u presjeku od 100 do 400 mm. Dužina kabla 20 m

 1. Naprava za čišćenje kanala – LIFA SPECIALCLEANER 25 MULTI

Električna naprava za čišćenje, rotirajući nutarnji kabl, regulator brzine.  Čišćenja kanala u presjeku 300 do 800 mm. Dužina kabla 25 m. Uključuje adapter za četke kao i crijevo za zrak i dezinfekciju.

 1. Ducut control sa kamerom u boji

LCD ekran, komandne ručice, komandna tabla, 25 m kabla, rider pretvornik

 1. Usisivač air clean 3500

Zračni protok 3600 m³/h sa EU7 vrečastim filterom 2500 m³, crijeva 25 m

 1. Centralizator za SC 25
 2. Karcher HDS 6/14 C visokotlačni perač sa toplom vodom
 3. Karcher NT 65/2 AP usisivač za suho i mokro čišćenje
 4. Mobilni pjenomat- Kinght-mobile foam clean 3S 100-EU
 5. Kompresor
 6. Agregat KJI 3600s

Mogućnost regulacije smjese zraka i vode što rezultira izborom suhe ili mokre pjene ( odličan za čiščenje kuhinjskih vertikala ).

 1. Četke osnovne,kombinirane i meke, četke s plastičnim centrom i diskom, agresivne četke, četka sjekač za tvrdu masnoču. Veličine od 100 do 1100 mm
 2. Snimanje kamerom Fluke TiS 50 9 Hz
 3. Dezinfekcija sa sredstvom  Aseposol  eko